Andreas Edhag

Från bekymrad ungdom till proaktiv miljövetare – möt vår praktikant Andreas Edhag

Oscar Miljö och klimat

Hej! Mitt namn är Andreas Edhag och studerar miljövetarprogrammet på Linköpings Universitet. Den senaste månaden har jag praktiserat på Ideando AB och kommer framöver att bidra med en serie blogginlägg om allt möjligt som kan beröra ämnet miljö. Det kommer bland annat att handla om matsvinn, klimatanpassning och tips på hur du som individ kan göra miljövänliga val i vardagen och bidra till en bättre och hållbar värld.

Vem är jag?
Mitt egna intresse för miljön grundar sig främst i en oro som växt fram inom mig om framtiden, hur den kommer att se ut och vad som kommer att hända. När jag var yngre konsumerade jag många dokumentärer om klimatförändringarna och hemma vid matbordet diskuterades det sporadiskt om höjda vattennivåer och konsekvenserna av en ökad, global medeltemperatur. Denna oro över klimatförändringarna utvecklades sedan inom mig till en irritation gentemot politiker på både nationell- och internationella nivå och jag ställde mig själv frågan: Varför är det ingen som gör något?

Oron och intresset om miljön fick mig att vid 20-års ålder ansöka till miljövetarprogrammet vid Linköpings Universitet. Nu är jag inne på mitt sista år och till våren tar jag examen. Tack vare programmet har jag fått lära mig hur komplex miljöfrågan är, vilket kanske kan låta lite negativt, men jag har också insett vilka stora möjligheter vi har i samhället att genomföra de nödvändiga förändringarna som krävs för att skapa ett mer hållbart samhälle.

Jag hoppas att ni vill följa min lilla bloggserie framöver och jag önskar er alla en, förvisso sen, god fortsättning på det nya året!